Thursday, January 21, 2016

Утре, 22.01.2016г., в Ню Йорк ще се проведе седемнадесетата годишна конференция на Комитета за преподаване за Обединените Нации. Тази година конференцията ще бъде на тема „Обучение относно целите за устойчиво развитие“. Както знаете ООН прие 17 глобални цели за устойчиво развитие сред които са изкореняването на бедността, премахването на глада, осигуряването на приобщаващо и равностойно качествено образование и стимулиране на възможностите за учене на всички през целия живот и др. (Повече информация относно целите можете да получите на следната страница http://www.globalgoals.org/#the-goals). Искрено се вълнувам за утрешния ден, защото знам, че ще имам уникалната възможност да чуя говорители от различни части на света, образователни лидери и представители на неправителствени организации, които работят в посока на разпространението на информация относно глобалните цели на ООН, както и обучението и запознаването на младите хора с тяхната значимост.

И тъй като аз самата съм преподавател за мен ще бъде изключително интересно да чуя какво ще споделят говорителите в следобедната кръгла маса. Модератор на следобедната сесия ще бъде Rohit Pothusuchi – един от основателите на VerdentumВсъщност Verdentum е социална мрежа, която свързва ученици от цял свят с политици и хора, които са отговорни за вземането на политически решения в глобаелн мащаб. Идеята зад тази инициатива е учениците да могат да разберат по-добре и от първо лице за световните проблеми и да могат да работят заедно за тяхното разрешаване.

Утре ще мога да науча повече и за организацията на Tonya Muro – iEarn USA. Това е голяма неправителствена организация, в чиито онлайн проекти участват 30 000 училища и младежки организации от 140 държави. .


Нямам търпение да чуя какво ще споделят участниците в конференцията утре. Очаква ме вълнуващ ден утре!!!

No comments:

Post a Comment